Ohållbart läge i Krokoms skolor

I Krokoms kommuns skolor och förskolor har vi just nu ett läge som är ohållbart. Det är dags att strukturera upp och få till en likvärdig skola i hela kommunen. Det handlar om att alla barn och personal ska trivas och utvecklas under de bästa förutsättningar som skolan, förskolan, personalen och föräldrarna kan ge.

Kommunerna är huvudmän för skolorna och det innebär att vi har lagkrav på oss. Det kan handla om att vi måste ha till exempel behöriga lärare och öka tillgången på fjärrundervisning.

Vi vill utveckla skolan och inte avveckla den. Vi Moderater tycker att det är viktigt att våra elever får utbildade behöriga lärare och att lärarna också får den stimulans de behöver. De behöver kollegor där de kan ta tips av varandra om hur man kan utveckla sin undervisning och vad som funkar eller inte funkar i klassrummen.

Det handlar även om barnens sociala stimulans. Med fler klasskompisar får de en större chans att få nya kompisar under skolgången och även på fritiden. De får större förutsättningar att lära sig samspela med flera olika individer, vilket underlättar social samvaro när de möter nya klasskompisar senare i livet som på exempelvis gymnasiet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS