ÖFK

Amir Azrafshan får sparken från ÖFK.
Amir Azrafshan får sparken från ÖFK.

ÖFK sparkar sin tränare – han tar över

ÖSTERSUNDS (FK) ÖFK sparkar sin huvudtränare, Amir Azrafshan. Beskedet kom vid lunchtid på torsdagen. Norske tränaren Per Joar Hansen väntas tar över uppdraget.

Publicerad Senast uppdaterad

Östersunds FK är inne i sin tyngsta period någonsin sedan uppflyttningen till Allsvenskan 2016, och ligger just nu sist i tabellen.

Efter den senaste 0–3-förlusten mot Norrköping har allt fler röster höjts för ett tränarbyte. På torsdagseftermiddagen kom också beskedet. Amir Azrafshan tvingas bort från klubben och “arbetsbefrias” fram till årsskiftet.

– Alla i och runt ÖFK vet hur betydelsefull Amir varit för att hålla ihop laget och arbeta för att tillsammans med spelare och ledare göra det absolut bästa utifrån givna förutsättningar både föregående säsong och denna. ÖFK har nu valt att arbetsbefria Amir fram till årsskiftet för att lämna utrymme för nya perspektiv, säger sportchefen Adil Kizil i ett uttalande.

– Klubben vill tacka honom för det hårda arbete som han har lagt ned. Även om det för mig känns som en självklarhet vill jag också passa på att säga att klubben och Amir är överens om att vi även fortsättningsvis agerar för lagets skull. Det har som vi alla vet varit en tung period för ÖFK med stora utmaningar som vi nu ser olika tecken att vara på väg ur. Vi ser fram emot att skapa nya minnen för vår fantastiska klubb.

ÖFK avslöjade några timmar senare att en ny huvudtränare är klar. Det handlar om norrmannen Per Joar Hansen. En 54-åring som bland annat tränat GIF Sundsvall och Rosenborg genom åren. Hans senaste uppdrag var som assisterande förbundskapten i Norge, bakom Lasse Lagerbäck.

– Utifrån den profilen vi sökte passar Per Joar perfekt in i den profilen. Hans meriter och erfarenheter gör att vi känner oss trygga i vårt val, säger Adil Kizil.

Powered by Labrador CMS