Pia Gustafsson och Britt Inger Roos med böcker klara för leverans
Pia Gustafsson och Britt Inger Roos med böcker klara för leverans

Bibliotekstrassel med lösningar

Det har varit stökigt en tid inte bara på Centralbiblioteket i Strömsund utan också för bibliotekarierna i Krokom, Berg och för Jämtlands Gymnasium när ett bibliotekssystem kraschat. Felsökning pågår när detta skriva, och avbrottet har varat i mer än en vecka.

Publicerad

– Vi kan inte se om någon reserverat böcker men vill man låna böcker går det alltid att ringa. Det stökar till det lite när vi inte kommer åt katalogen. Det är den elektroniska bokkatalogen, själva utlåningssystemet, där all information om böcker, låntagare, beställningar och allt annat finns som behövs i det dagliga arbetet. Men vi har bra koll på vad som finns i våra hyllor här i Strömsund och vi får förlita oss på det goda minnet, säger Britt Inger Roos, bibliotekarie på Centralbibiblioteket i Strömsund.

Hon vill i stället slå ett slag för bokbilen som ett eget system med turer till hela kommunen. Så berättar Britt Inger Roos också om något som är okänt för många.  

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS