En ”Påskpavlova” komponerad av Emilia Nilsson
Påsktips för matbordet från Emilia i Silsjönäs
Byns egen mästerkock Emilia Nilsson rustar för påsken och vi får vara med när hon gör i ordning en klassisk Pavlova-bakelse som dagen till ära döps till ”Påsk-Pavlova”.
Det är många förberedelser när fotografering och filmning ska göras för uppdragsgivare och youtubekanalen ”Emilias jakt på smaker”. Styling av bakverket kräver sin kvinna.
– Påsken för mig är att sola, grilla nå´t gott och att vara tillsammans med familjen. Normalt brukar vi vara många fler när släkten samlas, men i år är det bara den närmaste familjen, berättar Emilia, som bor på familjegården med sambon John, mamma och pappa, farmor och farfar och lillsyrran Alicia.
Inte att förglömma många jakthundar med ett nytillskott i Emilias och Johns hus - valpen Khyra som far omkring som ett yrväder. Vid högtider blir det mycket och varierad mat. Alla hjälper till även om förväntningarna på Emilias handlag ligger i luften.
Digitalt 24 timmar
15 kr
Köp nu