Åsa Fröjd, Emma Grelsson och Katarina Boija visar sina alster och improviserar en tébjudning inför kameran.

Tre keramiker tar plats

Var och en för sig är de ganska välbekanta som keramiker, men deras lokal och grupp med namnet Lermakarna är det få som känner till. Under december månad kommer de att bli mer synliga med corona-anpassad butik.

Publicerad

Sedan 2014 har Katarina Boija, Emma Grelsson och Åsa Fröjd haft en gemensam keramikverkstad i en källarlokal på Färjemansgatan. Det är, som de själva påpekar, en ovanligt ljus lokal för att vara belägen i källaren och här finns en butik, som inte har några fasta öppettider och den mesta försäljningen sker via andra butiker som Drejeriet och Gaupa.

De har var för sig ställt ut sina verk på olika håll, Emma Grelsson nyligen på Drejeriet och Åsa Fröjd är aktuell med att visa flera målningar på Galleri Renee. För hon är inte bara keramiker utan även målare och varvar sin konstnärliga verksamhet med arbete som tågkonduktör. Katarina Boija jobbar på Arbetsförmedlingen när hon inte drejar och skapar i verkstaden.  -Det här är en jättebra kontrast, eller komplement, till terminalarbete. För det här är ett kreativt jobb, det som får mig att må bra, säger Katarina Boija,   -Det är ju mycket spänningar och stress som släpper när man kommer hit och får bara grotta ner sig i leran. För då tänker man inte på något annat, då bara är man i det man gör. Det är det som är så skönt, säger Åsa Fröjd. 

Det kanske är skönt att slippa tänka på att man ska försörja sig på det?  -Ja, jag tycker det. Jag har ju familj och barn och då vill jag ha en grundtrygghet, säger Katarina och tillägger att hon tidigare har försökt att försörja sig på att vara keramiker:  -Men mig passar det bättre att ha det på fritiden, utan krav. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS