Tor och Roland Norrman Svensson framför ostaffären i Skärvången. De bor nu på övervåningen av huset men efter detta år lämnar de både verksamheten och huset.
Tor och Roland Norrman Svensson framför ostaffären i Skärvången. De bor nu på övervåningen av huset men efter detta år lämnar de både verksamheten och huset.

Fyra nya ägare av Bymejeriet i Skärvången

Det stundar nya tider för Bymejeriet i Skärvången. Ägarna Tor och Roland Norrman Svensson kommer att jobba kvar i år, sedan lämnar de skutan helt.

Publicerad

I somras var det 20-årsjubileum hos Bymejeriet i Skärvången, men något storstilat firande blev det inte på grund pandemin. Då var en man från Sundsvall på väg in som delägare, men av olika anledningar blev det inte så. Nu kommer den nya ägarsammansättningen att bestå av Kim Håkansson, Manuel Wetter samt två till. Kim har arbetet på bymejeriet i 20 års tid.

Manuel är getbonde i Skärvången, ursprungligen från Schweiz, och han levererar mjölk till bymejeriet. De två andra slutligen, som kliver in i bolaget har erfarenhet från den mer storskaliga mejerivärlden.

– Detta är en mycket lyckad lösning. Det är också möjligt att vi även tar in en VD till denna fyrklöver. Detta funderar vi över just nu, förklarar Tor.

Ett lugnare liv stundar för paret.

– Vi kommer även att flytta ifrån Skärvången, vi bor ju ovanpå ostaffären nu, snett emot mejeriet. Vi kommer att bo på heltid på vår gård i Rödön, vid Storsjöns strand, säger de.

Slutligen – hur har försäljningen varit i dessa pandemitider?

– Julhandeln var nästan för bra, säger de och skrattar.

– Vi var oroliga först så vi körde på och proppade lagret i Östersund fullt. Men allt sålde slut, det fanns inte en ost kvar till sist!

Powered by Labrador CMS