- Jag skulle vilja säga att läget är under kontroll med väldigt få positiva svar. En enda restaurang håller stängt just nu, säger Anna Hansson, vd Destination Vemdalen.
- Jag skulle vilja säga att läget är under kontroll med väldigt få positiva svar. En enda restaurang håller stängt just nu, säger Anna Hansson, vd Destination Vemdalen.

Destinations vd:n har koll på läget

Fyra sportlovsveckor är nu till ända. Det är mindre än två veckor kvar tills de första påsklovsfirarna kommer till fjällen.

Publicerad

Hur är covid läget just nu i Destination Vemdalen

- Jag skulle vilja säga att läget är under kontroll, med väldigt få positiva svar. En enda restaurang håller stängt just nu, säger Anna Hansson, vd Destination Vemdalen.

Hur har sportlovsveckorna varit?

- Några nedstängningar på grund av smittan. Det är skönt att de kunnat öppna relativt snart. Screeningen har hjälp oss att spåra smittan och ligga före i stället för att drabbas av att det plötsligt dyker upp covidfall, menar Anna.

Vecka nio är ju alltid fullbelagd så även i år.

- Rent allmänt gick vecka nio bra, gästerna skötte sig utmärkt. Vi har sökt och fått extra pengar från Regionen till värdar för att uppmuntra till att hålla avstånd. Det gick snabbt att få gästerna att hålla sig i sina egna bubblor och hålla avstånd mellan bubblorna. Vi ser att vårat arbete med information till gästerna fungerar, berättar hon.

Hur jobbar ni framåt?

- All vi som jobbar i destination är så fokuserade på att det ska fungera och alla jobbar framåt för att inte sprida eventuell smitta, vi fortsätter med screeningen. Det viktiga är att gästerna är med och hjälper till att visa hänsyn. Vi gör detta tillsammans och ska fixa resten av säsongen också, menar Anna.

Hinner du vila själv mitt i allt arbete?

- Ja då. I helgen var jag till Bruksvallarna och åkte skidor och det var gott om folk i spåren på fjället och rymligt på fjällhotellet, helt coronaanpassat även där, säger Anna Hansson, vd Destination Vemdalen.

Powered by Labrador CMS