Somphit Srilaphrom känner att vissa kunder inte respekterar hennes yrke.
Somphit Srilaphrom känner att vissa kunder inte respekterar hennes yrke.

“Inga kalsonger = Ingen massage” - massagesalong har fått nog av sexuella förfrågningar

ÖSTERSUND (JT) Somphit Srilaphrom driver Mas Thaimassage på Körfältet. Där har hon masserat kunder i snart ett år. Hon har fått nog av folk som kommer in och frågar efter “specialmassage” - alltså massage som avslutas med en sexuell handling.

Publicerad Senast uppdaterad

Somphit har sysslat med traditionell thaimassage i Sverige sedan 2018. Innan dess arbetade hon med massage i hemlandet Thailand. Hon har blivit tvungen att sätta upp en skylt i sin lokal på Körfältet. Texten på skylten som satts upp inne i massagerummet lyder: “Inga kalsonger = Ingen Massage - No Happy Ending” och anspelar på de tjänster en del av kunderna som kommer in till Somphit brukar fråga efter.

– Jag vill ju bara hjälpa människor och mina kunder tycker att jag gör ett jättebra jobb. De som vill ha specialmassage har ingen respekt för mig. De säger: “Jag trodde alla gjorde sådant” men det gör vi verkligen inte. Ibland säger de förlåt men jag bryr mig inte. De får sticka härifrån, säger Somphit.

Kent Wengfelt är Somphits sambo och säger att det är väldigt vanligt att män efterfrågar sexuella tjänster. Det händer flera gånger i veckan men oftast stoppas de redan innan de kommit till massagesalongen.

– Problemet är att de tror att det är som i Thailand eller Stockholm där sådant här förekommer mer utbrett. De tror att massöserna gör vad som helst för pengar men det är inte så. Det kommer en del sms till telefonen vi använder där de frågar om vi utför specialmassage så då kan vi sätta stopp för dem redan där, säger Kent.

En massagesalongs rykte är väldigt viktigt och mycket av marknadsföringen kommer från nöjda kunder som berättar om inrättningen. Somphit säger att hon inte vill att Mas Thaimassage ska förknippas med köp av sexuella tjänster.

– Jag pratade med en kund som sa att jag gjorde den bästa massagen hon fått. Jag vill att min salongs rykte bara ska gå uppåt, säger hon.

Mas Thaimassage använder en bokningstjänst online där det går att ta bort kunders bokningar om de frågar efter specialmassage, men enligt Kent är det ingen lösning på hela problemet.

– De kan ju byta mailadressen de använder och boka igen, säger han.

Den 29 juli flyttar Mas Thaimassage till en ny lokal på Prästgatan bredvid akuten och Somphit berättar att hon redan hört från personal på sjukhuset som är glada över att hon ska flytta dit. I den nya lokalen vill Somphit att det ska vara helt solklart att det bara är massage som erbjuds.

– Jag vill ha stora klistermärken på nya salongen där det står att jag inte gör specialmassage. De på sjukhuset säger att det är toppen att jag ska komma dit. Då kan de komma till mig på lunchen, säger Somphit.

Skylten gör det kristallklart att det är just massage som sker på Mas Thaimassage.
Skylten gör det kristallklart att det är just massage som sker på Mas Thaimassage.

Powered by Labrador CMS