”Hemester”-sommaren 2020 har varit bingo för turistattraktionerna i Ragunda kommun. Krångede Museum har upplevt ett uppsving och Elisabeth Boije, som driver caféet, tror på en ännu bättre sommar 2021 när miljonsatsningen på ett lekland står färdigt.

Toppensommar för Krångede Museum och Döda Fallet

”Hemester” är ett centralt begrepp sommaren 2020. Det har synts på turistmålen i Ragunda kommun.– Vi har haft otroligt mycket folk i sommar, säger Elisabeth Boije på Krångede Museum.

Publicerad

Coronapandemin har satt sin prägel på svenskarnas semestrande

När det har varit begränsade möjligheter att resa utomlands har många i stället valt att se sig om i Sverige. Krångede Museum har sett en tydlig skillnad i besöksmönstret.

– Vi har sett skillnad åt det positiva hållet. Det var bra i fjol också, men det har varit mer i år. Det vi inte har haft är tyskar och danskar, men vi har haft otroligt mycket folk från hemområdet och övriga Sverige, säger Elisabeth Boije.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS