Gerhard Bley Gerhard Bley.
Gerhard Bley Gerhard Bley.

Gerhard Bley blir Norrmejeriers nye vd

LÄNET (JT) Nu är det klart att Gerhard Bley som tidigare bland annat varit vd för Kavli, efterträder Krister Zackari.

Publicerad

– Jag är född och uppväxt i Sundsvall och Västerås och har alltid drömt om att komma närmare mina hemtrakter norrut och jag brinner för det genuina, svenska och naturen. Därför är jag väldigt tacksam att få möjlighet att leda Norrmejerier som en viktig aktör för ett levande landskap och närproducerade, kvalitativa livsmedel, säger Gerhard Bley.

Han har 25 års erfarenhet från ledande befattningar inom svenskt näringsliv, bland annat från Arla Food, Tempur och Arvid Nordqvist. Under sina 11 år som vd för Kavli ökade han omsättningen från 400 miljoner kronor till en miljard.

Under den tiden lanserade Gerhard Bley begreppet “empatiskt ledarskap” i sin bok “Instinkt eller insikt - bättre resultat genom empatiskt ledarskap” som han nu sprider genom föreläsningar och utbildningar samt som mentor.
– Jag är rörd över det enorma intresset för vd-tjänsten och jag känner mig trygg i att Gerhard ska ta över ledarskapet för Norrmejerier. Han kommer in med imponerande erfarenhet och har en unik känsla för att leda organisationer med passion och empati där medarbetare och ägare känner sig inkluderade. Vi ser fram emot att arbeta med Gerhard, säger Göran Olofsson, styrelseordförande Norrmejerier.

Daniel Edblom som är tillförordnad vd lämnar över till Gerhard Bley senast 1 oktober.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS