Frän vänster Bob Persson som delade ut diplomen, Lars Eriksson, Emelie Dillner, Petra Ersberg, Magnus Nilsson, Andrea Skott Dahlgren och Johan Öhlén- Längst till höger landshövding Marita Ljung.
Frän vänster Bob Persson som delade ut diplomen, Lars Eriksson, Emelie Dillner, Petra Ersberg, Magnus Nilsson, Andrea Skott Dahlgren och Johan Öhlén- Längst till höger landshövding Marita Ljung.

Sex unga fick Sven O Perssons stipendium - kaféidkaren Andrea: “det tror jag kommer hjälpa jättemycket”

LÄNET (JT) I tisdags var det dags för stipendieceremoni, då pris för “föredömlig företagargärning” delades ut. Mottagarna är verksamma inom skilda branscher i länet och sysselsätter tillsammans ungefär 50 personer.

Publicerad Senast uppdaterad

Diplom och bok delades ut på Residenset i Östersund under tisdagen av Bob Persson, Sven O Perssons son, i jurymedlemmars samt i landshövding Marita Ljungs närvaro. Aktuella för stipendiet är personer mellan 20 och 40 år som utmärkt sig genom företagande och genom priset får de möjlighet till ledarskapsutbildning.

Bland de företrädda branscherna finns en stor bredd. Här fanns exempelvis Magnus Nilsson som är delägare i Byggvaruhuset, Svenstavik, bredvid Petra Ersberg som driver en skönhetssalong i Östersund.

En av stipendiaterna är Andrea Skott Dahlgren som driver Nya Jonssons konditori och bageri i Funäsdalen som startades 2017, hon berättar att företaget har fem helårsanställda men i somras var de 14 med de extra som anställts för säsongen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS