Frän vänster Bob Persson som delade ut diplomen, Lars Eriksson, Emelie Dillner, Petra Ersberg, Magnus Nilsson, Andrea Skott Dahlgren och Johan Öhlén- Längst till höger landshövding Marita Ljung.
Frän vänster Bob Persson som delade ut diplomen, Lars Eriksson, Emelie Dillner, Petra Ersberg, Magnus Nilsson, Andrea Skott Dahlgren och Johan Öhlén- Längst till höger landshövding Marita Ljung.

Sex unga fick Sven O Perssons stipendium - kaféidkaren Andrea: “det tror jag kommer hjälpa jättemycket”

LÄNET (JT) I tisdags var det dags för stipendieceremoni, då pris för “föredömlig företagargärning” delades ut. Mottagarna är verksamma inom skilda branscher i länet och sysselsätter tillsammans ungefär 50 personer.

Publicerad Senast uppdaterad

Diplom och bok delades ut på Residenset i Östersund under tisdagen av Bob Persson, Sven O Perssons son, i jurymedlemmars samt i landshövding Marita Ljungs närvaro. Aktuella för stipendiet är personer mellan 20 och 40 år som utmärkt sig genom företagande och genom priset får de möjlighet till ledarskapsutbildning.

Bland de företrädda branscherna finns en stor bredd. Här fanns exempelvis Magnus Nilsson som är delägare i Byggvaruhuset, Svenstavik, bredvid Petra Ersberg som driver en skönhetssalong i Östersund.

En av stipendiaterna är Andrea Skott Dahlgren som driver Nya Jonssons konditori och bageri i Funäsdalen som startades 2017, hon berättar att företaget har fem helårsanställda men i somras var de 14 med de extra som anställts för säsongen.

Vad har du för planer framöver?

-Jag har hela tiden som mål och plan att jag vill ha fast anställd personal, året runt, svarar Andrea som förklarar att verksamheten fortfarande styrs mycket av turistsäsongen. På önskelistan finns fler anställda året runt samt även större lokal.

Får du någon hjälp av det här priset?

-Ja, det hoppas jag. Man kan ju inte lägga ner tid på sig själv och sin egen utveckling, med det här priset så får man tiden att göra det.

Det bara rullar på i verksamheten?

-Ja, det blir ju det. Att man bara kör på och så går månaderna och åren. Så det tror jag kommer hjälpa jättemycket och att man blir en bättre ledare som kan utveckla företaget.

Funäsdalen blir väl mer och mer en besöksort under hela året?

-Ja, det blir det. Mycket mer nu än vad det var förut. När jag själv var liten så var det ju mest på sommar och vinter, bara. Nu är det ju bra även på mellanperioderna, säger Andrea som även ser positivt på att det byggs i Funäsdalen.

-Det är ju jättebra för oss företagare och förhoppningsvis så blir det fler bofasta också, då får man mer ruljans hela året.

Då får man fler att anställa också kanske?

-Ja precis, svarar Andrea och tillägger att bagare och konditorer har varit svårast att hitta.

-Man vill gärna ha folk som blir kvar året om, så att man inte behöver lära upp ny personal. Långvarig personal, även fast det är bra med nytt blod ibland också.

Andrea Skott Dahlgren som driver Nya Jonssons konditori och bageri i Funäsdalen tog emot sitt diplom innan tårtan väntade.
Andrea Skott Dahlgren som driver Nya Jonssons konditori och bageri i Funäsdalen tog emot sitt diplom innan tårtan väntade.

Samtliga Sven O Perssons stipendiater:
Emelie Dillner, driver restaurangen Steakhouse i Östersund
Lars Eriksson, driver bilbranschföretaget Carcare i Östersund
Petra Ersberg, driver skönhetssalongen Vax i Östersund
Magnus Nilsson, delägare i Byggvaruhuset, Svenstavik
Andrea Skott Dahlgren, driver Nya Jonssons konditori och bageri i Funäsdalen
Johan Öhlén, delägare i motorbutiken Motorhuset i Östersund

Powered by Labrador CMS