Projektledaren Putte Eby vid Nidarosdomen i Trondheim, med S:t Olavsledens sträckning bakom sig.
Projektledaren Putte Eby vid Nidarosdomen i Trondheim, med S:t Olavsledens sträckning bakom sig.

Avtalslöst kring dragning av S:t Olavsleden upprör markägare

LÄNET (JT) Den allt populärare S:t Olavsleden är 580 km lång och sträcker sig från Bottenhavet till Atlanten. Hur ser avtalssituationen med markägarna ut? Det visar sig att Putte Eby, projektledare vid Östersunds kommun sedan 2012, inte vet om det behövs eller ej.

Publicerad Senast uppdaterad

I förra veckan belyste vi S:t Olavsledens tillblivelse och projektledaren Putte Eby vid Östersunds kommun berättade att han dragit leden tillsammans med lokala eldsjälar för inte ens tio år sedan. Han sa vid intervjutillfället också, på frågan om hur de hanterat frågan om avtal med markägarna:

–Ja du, om jag skulle börjat i avtalsändan med avtal så skulle jag fortfarande sitta och skriva avtal med markägare! Vi har idag skriftliga avtal med cirka 30-40 men också många muntliga överenskommelser av sammanlagt 1500 markägare. Några har haft synpunkter … och några få har varit besvärliga och jag fått dörrar igenslagna i ansiktet på mig, men då har vi dragit om leden. Majoriteten av leden går dock på befintliga asfalt- och grusvägar som till exempel förvaltas av Trafikverket.

Vid intervjutillfället förklarade Putte också att det inte finns någon lag på att man behöver ha avtal med markägare för att dra en led över marken. Sedan ändrade han sig och skrev per mejl:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS