Mittuniversitetet Campus Östersund. Foto: Torbjörn Aronsson (arkivbild)

Antagningen ökar vid Mittuniversitetet - upp nio procent

LÄNET (JT) Drygt 17 200 personer har antagits till studier vid Mittuniversitetet i höst, vilket innebär en ökning med nio procent.

Det första urvalet har nu ägt rum och det visar att drygt 4 100 har antagits till programutbildningar och drygt 13 000 på kurser. Av dessa är drygt 2 400 antagna till utbildningar och kurser vid Campus Sundsvall och nästan 1 900 till Campus Östersund. 

Till detta kommer distansutbildningar som inte kan knytas till någon av utbildningsorterna. Det är andra året i rad som antalet antagna till Mittuniversitetet ökar och årets ökning på nio procent är högre än genomsnittet för landets lärosäten som hamnar på sex procent. 

– Vi ökade ifjol och vi ökar även i år, vilket gläder oss. Utbildning och kompetensutveckling är nödvändigt för att bygga ett framtida, hållbart samhälle, inte minst i vår del av Sverige. Nu är det viktigt att alla som antagits till en utbildning eller kurs kommer ihåg att tacka ja till sin plats så att den inte tillfaller någon annan, säger Marie Häggström, vicerektor för utbildningsfrågor vid Mittuniversitetet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS