300 parkeringsplatser ska bort utan medborgardialog

ÖSTERSUND (JT) Det anses för dyrt och tidsödande att höra vad medborgarna tycker och vetenskapen stöder ändå uppfattningen att färre parkeringar minskar trafiken.

Publicerad Senast uppdaterad

När kommunstyrelsen samlades godkändes en plan för hur man ska få bukt med problem kring bland annat utsläpp av växthusgaser, energianvändning och avfall. Dessutom beslutades att inkludera miljögifterna FFAS och PCB som det har kunnat konstaterats finnas problem kring bland annat Försvarsmaktens tidigare anläggningar.

När det gäller problemen med den dåliga luftkvaliteten i staden diskuterades en återremiss från tjänstemännen där de förordade att en ny mätning av luftkvalitén ska genomföras samt att ärendet om att 300 parkeringsplatser ska försvinna blir föremål för en mer omfattande utredning som bland annat innebär att ärendet ska ut på en medborgardialog.

Politikerna beslutade dock att gå vidare som planerat. De anser inte att det är möjligt utifrån syftet som det beskrivs i återremissen att genomföra nya luftmätningar. Samt att det inte är möjligt med den tid och de resurser som står till buds att genomföra en medborgardialog om minskningen i beståndet av parkeringsplatser och att “tillförlitliga vetenskapliga rön stödjer att färre antal parkeringar minskar trafiken, vilket i sin tur ger bättre luftkvalitet.”

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Digital 1 månad

65 kr

Köp nu

Digitalt 24 timmar

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS