Med vilken kroppsdel tänker ansvariga på Trafikverket?

Det är jättebra att bron över Ströms Vattudal i Strömsund repareras. Men hur kan ansvariga på Trafikverket tro att man kan stänga av en Europaväg och leda förbi den trafikmängden i flera veckor via en dålig grusväg mellan Hallviken och Ulriksfors?

Att det kommer regn under dessa veckor kan väl inte komma som någon överraskning, eller? Dessutom så är det extra mycket trafik under denna tid på året med många husbilar, husvagnar och motorcykelekipage. Motorcyklar kör omkull, husvagnsekipage hakar i varandra vid möten p.g.a. att fordonen glider omkring sidledes som "en smörklick i en het stekpanna", långtradare blir stående.

I bland känns det som "vi i Norrland" behandlas som andra klassens medborgare. Man kan fundera och fråga sig om denna typ av broavstängning på en motorväg i södra Sverige skulle leda till att trafiken hänvisas till en väg som denna dåliga grusväg? Knappast troligt skulle jag tro.     

Trafikverket har planerat för denna avstängning under månader och år och borde kunna ha förutsatt att denna grusväg inte kommer att fungera, utan här måste det till andra åtgärder i form av exempel vis asfaltering av denna vägsträcka. Vi på dessa breddgrader betalar lika mycket vägskatt som dom som bor i södra delarna av landet och vi borde bli betraktade med samma värde som folk som bor i södra Sverige.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS