Med vilken kroppsdel tänker ansvariga på Trafikverket?

Det är jättebra att bron över Ströms Vattudal i Strömsund repareras. Men hur kan ansvariga på Trafikverket tro att man kan stänga av en Europaväg och leda förbi den trafikmängden i flera veckor via en dålig grusväg mellan Hallviken och Ulriksfors?

Att det kommer regn under dessa veckor kan väl inte komma som någon överraskning, eller? Dessutom så är det extra mycket trafik under denna tid på året med många husbilar, husvagnar och motorcykelekipage. Motorcyklar kör omkull, husvagnsekipage hakar i varandra vid möten p.g.a. att fordonen glider omkring sidledes som "en smörklick i en het stekpanna", långtradare blir stående.

I bland känns det som "vi i Norrland" behandlas som andra klassens medborgare. Man kan fundera och fråga sig om denna typ av broavstängning på en motorväg i södra Sverige skulle leda till att trafiken hänvisas till en väg som denna dåliga grusväg? Knappast troligt skulle jag tro.     

Trafikverket har planerat för denna avstängning under månader och år och borde kunna ha förutsatt att denna grusväg inte kommer att fungera, utan här måste det till andra åtgärder i form av exempel vis asfaltering av denna vägsträcka. Vi på dessa breddgrader betalar lika mycket vägskatt som dom som bor i södra delarna av landet och vi borde bli betraktade med samma värde som folk som bor i södra Sverige.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS