Mäns våld mot kvinnor är ingen nyhet!

Det vet vår personal alltför väl...

Det vet den polis som efter påringningar från grannar möter den våldsutsatta kvinnan. Det vet Åklagaren som äntligen samlat nog bevis för att kunna väcka åtal. Det vet sjukvårdspersonalen som vårdar de ”synliga” fysiska och ”osynliga” psykiska skadorna. Det vet handläggaren på socialtjänsten som utreder utsattheten hos kvinnor och barn; ordnar med skyddat boende, erbjuder stöd för det som våldsutövare har berövat.

Tillsammans mot våld är en myndighetssamverkan som vill komma till rätta med mäns våld mot kvinnor. Genom att myndigheter med olika ansvar tillsammans med frivilligorganisationer bildar den kedja av skydd stöd och hjälp som HON behöver!

Under 2018 tog vi i Ledningsgruppen Tillsammans mot våld initiativet till Barnahus som startade upp 2020 och under 2021 förstärker vi arbetet med en unik verksamhet där myndigheter samverkar genom samråd för att ge bästa tänkbara skydd, stöd och hjälp till den utsatta kvinnan och barnet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS