M: Nu synar vi Socialdemokraternas löftesbrott

Socialdemokrater landet över gör sig nu högljudda över så kallade löftesbrott från regeringspartierna. Det är något märkligt över detta anklagande eftersom det är just vad Socialdemokraterna själva gör. Minns ni i valrörelsen?

• S lovade att inte sänka biståndet - men det är exakt vad de gör i sitt budgetförslag när de lämnar enprocentsmålet.

• S lovade att inte höja skatterna för folk som jobbar – men det är exakt vad de gör i sitt budgetförslag. Över en miljon svenskar skulle tvingas betala 1000 kronor mer i skatt, varje månad.

• S lovade att inte göra det dyrare att tanka bilen – men det är exakt vad de gör i sitt budgetförslag. Flera kronor dyrare per liter blir det med deras politik. En krona redan vid årsskiftet.

Socialdemokraterna hade åtta år på sig att skapa de enorma problem vi nu står inför. Det är de som bär ansvaret för skenande drivmedelspriser och för elkrisen. Det måste vi hålla i och påminna väljarna om. Samtidigt förväntar de sig att vi ska kunna lösa dessa problem på åtta veckor. Det är ohederligt att kalla det löftesbrott. Vår budget är ett tydligt första steg mot att få ordning på Sverige.

De fyra oppositionspartierna saknar lösningar på Sveriges stora problem. Faktiska förslag som kan bryta den växande brottsligheten, säkra elförsörjningen eller göra det ekonomiskt rimligt att köra till jobbet saknas. Det enda de skulle kunna komma överens om är att spä på inflationen och höja bränslepriserna. Det i ett läge när många redan kämpar med höga priser på bränsle och el, hög inflation och höga räntor.

Därtill lägger de fantasibudgetar som i praktiken skulle innebära en stor ekonomisk risk för Sverige. I ett redan tufft ekonomiskt läge föreslår Vänsterpartiet en skattechock för hushåll och företag – höjda skatter med 68 miljarder och lån på ytterligare 200 miljarder kronor. Miljöpartiet är tyvärr inne på samma spår. På bara tre år vill de låna upp cirka 275 miljarder kronor. Detta skulle innebära att Sverige skulle gå med underskott och medföra stora ekonomiska risker.

Nu påbörjar vi arbetet med att lösa alla de problem den förra regeringen skapade.

Saila Quicklund riksdagsledamot (M)

Powered by Labrador CMS