M: Natomedlemskap nödvändigt för att möta framtidens säkerhetsutmaningar

Nu måste regeringen agera för att stärka Sveriges säkerhet. Ett svenskt Natomedlemskap tillsammans med att satsa på vårt nationella försvar är det bästa sättet att göra detta.

Med Joe Biden som president i USA finns ett unikt tillfälle att förbättra relationerna mellan Europa och USA och uppdatera Nato för framtidens utmaningar. Det tillfället måste Sverige ta vara på och söka medlemskap i världens starkaste försvarsallians.

Säkerhetsläget i Sveriges närområde fortsätter att försämras. Rysslands aggression mot Ukraina pågår fortfarande. Landet ligger, tillsammans med Kina, även bakom cyberattacker och påverkanskampanjer mot Sverige och andra demokratier. Kina ökar sin makt både militärt och ekonomiskt och satsar stort på att köpa upp strategiska resurser i andra länder för att skapa politiskt inflytande.

Sverige måste agera för att möta den utvecklingen. Ett första steg har tagits genom det försvarsbeslut som riksdagen tog i december 2020. Beslutet innebär en betydande satsning på att stärka Sveriges nationella försvar. Men mer måste göras för att stärka den långsiktiga finansieringen av försvaret och Sverige behöver ta det naturliga steget att bli medlem i Nato.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS