Kalle Olsson har som tradition att gå på majbrasan i Lugnvik.

Folkrik men lugn Valborg i Lugnvik

LUGNVIK (JT) Det blev i år ovanligt många som samlades för den traditionella majbrasan. Mellan 1 500-1 800 personer markerade här vårens ankomst. -Det här är nog rekord, säger Robert Kalitta som ansvarar för brasan.

Publicerad Senast uppdaterad

Det är en tradition som fick ett tillfälligt avbrott under pandemiåren att gå på majbrasan i Lugnvik. Närmare bestämt firades i fjol 60-årsjubileum och vårdare av denna tradition är Östersund Frösö Scoutkår. I år var det både många fordon och många gångtrafikanter som anlände huvudsakligen längs stranden under överinseende av polis. 

En besökare var Kalle Olsson, välkänd socialdemokratisk riksdagsman som berättar att han kommit dit med barnen i cirka tio års tid, med undantag för under coronan. 

-Jag har uppskattat det och vad fint ordnat det är. Det är verkligen ett fint sätt att fira in våren, säger han och nämner kolbullarna som en favorit. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS