Länets Luciakandidater år 2021. Från vänster: Sofia Friberg (Östersund), Irma Rödin (Lugnvik), Norma Bergström (Nälden), Lea Lundholm (Laxsjö), Amanda Norell (Oviken), Vera Rihpa Mann (Vemdalen) och Josefin Blomdahl (Östersund).

EXTRA: Här är länets Luciakandidater år 2021

ÖSTERSUND (JT) Här är årets Luciakandidater. Sju tjejer från olika delar av länet blev uttagna under tisdagskvällen.
– Det var nog det svåraste året någonsin. Trenden är att folk som söker är bra på att sjunga, säger Anna Sörensson, Luciamamma och jurymedlem.

Publicerad Senast uppdaterad

Jämtlands Lucia har funnits sedan 1939 och nu fortsätter traditionen att leva vidare i samarbete med Jämtlands Tidning, som kliver in som samarbetspartner till föreningen Jämtlands Lucia.

Vi fanns på plats när 13 tjejer kallades till Rådhuset för en sista gallring under tisdagskvällen. De fick i flera omgångar och olika konstellationer komma in och sjunga för juryn, innan valet föll på sju kandidater.

“Det var nog det svåraste året någonsin. Trenden är att folk som söker är bra på att sjunga”, säger Anna Sörensson, Luciamamma, tvåa från höger i bild.

– Vi är väldigt nöjda. Men det var otroligt svårt. Det lät bra på alla håll redan från början och då blir det tufft med uttagningen, säger Angela Murén i juryn.

De sju uttagna tjejerna det här året blev: Josefin Blomdahl (Östersund), Amanda Norell (Oviken), Irma Rödin (Lugnvik), Norma Bergström (Nälden), Vera Rihpa Mann (Vemdalen), Sofia Friberg (Östersund) och Lea Lundholm (Laxsjö).

– Otroligt roligt! Min mamma var länets Lucia en gång i tiden. Då var det min mormor som anmälde henne. Nu gjorde hon samma sak med mig, skrattar Irma Rödin.

Jubel när tjejerna får reda på att de har blivit uttagna!

Anna Sörensson är glad att traditionen med Länets Lucia lever vidare.

– Det har varit tuffa år med corona så det här känns fantastiskt roligt. Det är en uppskattad tradition, säger hon.

Fotnot: Deltagarna presenteras närmare i en separat artikel som kommer lite senare.

Powered by Labrador CMS