Märta Rosenberg, Duveds IF, tog en överlägsen seger i milloppet. Bakom henne var Karin Söderberg Offerdals SK och trea Åsa Nilsson, Östersunds Thriathlon.
Märta Rosenberg, Duveds IF, tog en överlägsen seger i milloppet. Bakom henne var Karin Söderberg Offerdals SK och trea Åsa Nilsson, Östersunds Thriathlon.

Perfekt löpväder men få deltagare på Offerdalsmilen

OFFERDAL (JT) På tisdagen genomfördes Offerdalsmilen i perfekt väder för löpning, plus 12 grader och lätt medvind från Kaxås till Änge. Men det var endast ett 60-tal löpare som tog tillfället i akt nu när lättnader av restriktionerna gjort det möjligt för tävling igen.

Publicerad

– Det var bra att vi kunde genomföra en tävling igen, vi är nöjda även om det inte blev lika många deltagare som tidigare år. Nu siktar vi mot Holy Race som går i augusti och då blir det både mat och underhållning i målfållan. Då hoppas vi få se många motionärer på plats, säger Bert-Ola Bångman, tävlingsledare för Offerdalsmilen.

Med lätt medvind från Kaxås blev det fina tider på milen. Allra snabbast var tidigare skidåkaren Rasmus Hörnfeldt som sprang de 10 kilometerna på den fenomenala tiden 31.56.

– Det var inte första gången jag sprang Offerdalsmilen, men det är första gången jag vinner tävlingen. Det är också första gången jag springer för Sockertoppen IF, säger Rasmus Hörnfeldt. Steget bakom honom över mållinjen var Timor Sandberg, IS Göta endast två sekunder efter segraren.

Damklass vanns överlägset av skidåkaren Märta Rosenberg, Duveds IF på tiden 36.49. Endast sex damer startade på sträckan. Tvåa var hemmalöparen Karin Söderberg Offerdals SK, 42.27.

Först från Ede till Änge på den korta banan över fem kilometer var hemmalöparen Evelina Bångman, tvåa i mål var Markus Flinkberg, Östersunds SK.

Powered by Labrador CMS