Lögner om inflyttning på grund av vindkraft

INGEN, läs absolut ingen, av de som flyttat till Borgvattnet har lockats av vindkraften för att flyttat hit.

Läste att man ska lägga ner Vindkraftcentrum i Hammerdal. Jag har länge tyckt att de fungerat som en ren lobbyorganisation för vindkraft och även presenterat lögner. Det jag tänker på då, är att man för ett tag sedan kunde läsa i Jämtlandstidningen, att man på ett möte med bl.a. Ragunda kommun sagt följande:

“Vid forumet framkom också att etableringar av vindkraftverk lockar folk att flytta till glesbygden. Byn Borgvattnet har växt med 17 personer och Ragunda har lockat till sig 30 personer som gärna söker sig till naturen, och det påpekades också att vindkraftsbyarna i Sollefteåområdet ökar hela tiden sin befolkning.” Slut citat.

Ingen information kan vara mer felaktig. INGEN, läs absolut ingen, av de som flyttat till Borgvattnet har lockats av vindkraften för att flyttat hit. Vindkraftcentrum borde vara lite mer noggranna med bakgrundskontroll av den “sanning” som de presenterat på olika möten och i olika informationssammanhang. De som flyttat hit har kommit för naturens skull, lugnet, ron och tystnaden. Om de planer som finns, blir verklighet, så kommer även vi i Borgvattnet att i stort sett omringas av vindkraftverk. I dagsläget har vi ungefär 7-8 km till närmaste vindkraftverk. Om planerna blir verklighet kommer närmaste vindkraftverk att ligga mindre än 1 km från byn.

Hur mycket hänsyn har man tagit till lokalbefolkningen vid alla etableringar? Har man lyssnat till människorna? Ska vi vara tvungen att se dessa industriområden från varje höjd i landskapet? Jag tycker att det vore på sin plats, rättare sagt ett krav, att alla partier i kommunen uppriktigt säger var man står i vindkraftsfrågan före valet. Den frågan är mycket avgörande för hur man kommer att rösta.

Kerstin Torgersson, Borgvattnet

Powered by Labrador CMS