LJUSNEDAL

"Den nya anläggningen är byggd för att ta hand om mellan fyra och sex tusen renar. Vi har byggt för att underlätta arbetet och öka livsmedelssäkerheten inte i första hand för att öka volymerna", säger Marcus Rensberg en av tre ägare som driver Jillie ren och vilt.

Renstyckeri i Ljusnedal utbyggt för åtta miljoner kronor

På måndag startar åter verksamheten i ren och vilt styckeriet i Ljusnedal. Åtta miljoner har investerats i det nya om och tillbyggda styckeriet.

Publicerad

måndag startar åter verksamheten i ren och vilt styckeriet i Ljusnedal. Åtta miljoner har investerats i det nya om och tillbyggda styckeriet.

Den nya anläggningen är byggd för att ta hand om mellan fyra och sex tusen renar. Vi har byggt för att underlätta arbetet och öka livsmedelssäkerheten inte i första hand för att öka volymerna, säger Marcus Rensberg en av tre ägare som driver Jillie ren och vilt. 370 kvadrat är nu nästan 1000 kvadratmeter.

Det är en modig satsning.

Det är kul att satsa. Har man redan mycket att göra hittar man på ett nytt projekt. Det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke, menar Marcus.

Kommer ni att söka nya marknader?

Vi har den kundkrets vi har och vi vill skapa ett mervärde och öka kvalitén för våra kunder. Sedan 2014 har vi drivit verksamheten, det är jag, min sambo Josefin Sandgren och Lars Brändström och nu växlar vi upp ett par steg, säger han.

Hur förändrar de nya lokalerna erat arbetssätt?

– Ja, rent praktiskt får vi ett bättre flöde i hanteringen av slaktkropparna vilket underlättar avsevärt.

Vad är största fördelen med de nya lokalerna?

– Att ha allt på samma plan och under samma tak. Lite som en tomtefabrik, säger Marcus och ler plirigt.

När vi går omkring i de nya delarna arbetar några hantverkare, det är ett bra tag kvar innan allt är klart.

Hela anläggningen kommer att vara helt klar till första september, då börjar älgjakten, lovar Marcus.

Jo, vad betyder Jillie (uttalas Jílle)?

Det är området här, det betyder väster eller västra på sydsamiska, förklarar Marcus Rensberg en av tre delägare av Jillie ren och vilt i Ljusnedal i västra Härjedalen.

Powered by Labrador CMS