LIT

Litsbacken får snökanoner för 18 miljoner kronor. "I pipeline ligger också en välbehövlig uppdatering av liftstationen med personalutrymmen", säger Per Lundgren (C).

Bygget igång – 18 miljoner kronor investeras i Litsbacken

LIT (JT) Kampen för att rädda skidbacken i Lit från nedläggning var både tuff och het – och resulterade i att den socialdemokratiska majoriteten i Östersund röstades bort vid senaste valet. Löftet från den nya politiska alliansen med Centern i spetsen var tydligt – anläggningen skulle utvecklas. Nu får Litsbacken snökanoner.

Ortsbornas kamp för Litsbacken gav resultat. Nu investerar Östersunds kommun och utvecklar den populära alpina anläggningen. Men resan dit har kantats av rejäla politiska dikeskörningar och beslut om nedläggning.

För så här var det: Redan 2014 stod det klart att Litsbacken skulle avvecklas. Det definitiva beslutet togs några år senare av den dåvarande rödgröna majoriteten i Östersunds kommun. Det innebar en dödsdom för kommunens näst största alpina anläggning.

Beslutet fick en hel bygd att resa sig, starta intressegruppen ”Initiativet Litsbacken” och arrangera stödkonserter. Backen blev en symbolfråga för uteblivna satsningar på kommunens landsbygd.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS