Ung Reporter

Hannah Norredahl har tävlat många tävlingar med sin unga häst Zantos. I år fick de för första gången delta i Elitloppet.
Hannah Norredahl har tävlat många tävlingar med sin unga häst Zantos. I år fick de för första gången delta i Elitloppet.

Östersundskusk tvåa i Lilla Elitloppet

ÖSTERSUND (JT) För två helger sedan gick Elitloppet för ponnys av stapeln på Solvalla i Bromma. Hannah Norredahl från Brattåsen skrällde med sin unga häst Zantos Z och tog hem silvret, trots ett tufft motstånd.

Publicerad

Hannahs dagar är fyllda med hästar och ridsport. Otaliga timmar läggs ute i stallet och på resor genom Sverige för att delta i olika tävlingar. Trots allt arbete ser hon inte hästarna som ett jobb, utan som en hobby som hon brinner för. Zantos tränas tre till fyra gånger i veckan. Utöver dessa träningar har hon fler hästar som behöver tas hand om. Norredahl har varit med som tränare och bidragit till Zantos snabba utveckling under flera års tid. Men hur den 8-åriga ponnyn är snabbare än flera 16 till 18-åringar kan hon inte riktigt förstå.

Hästarna som tävlar i den här klassen får inte vara äldre än 18 år. Men det är i regel de äldsta hästarna som springer snabbast. Därför är det extremt roligt att Zantos har haft den här utvecklingen och att hans tider redan nu kan mäta sig mot elitens.

Planen var att ta det lite lugnt i början av loppet för att undvika galopp. Den här taktiken höll och ekipaget kunde sedan ta sig förbi flera medtävlande på ett smidigt sätt. Som förstaårsdeltagare var Norredahl inte segertippad inför loppet. Hon överträffade därför sina egna och andras förväntningar rejält när hon passerade mållinjen som tvåa på en ny rekordtid för Zantos, 1 minut och 39,9 sekunder.

Det var en dröm som gick i uppfyllelse att bara få bli inbjuden. Och att jag sen blev tvåa! Det är helt obeskrivligt, förklarar hon glatt.

Hannah jobbar hela tiden på att utveckla sig själv som kusk, för att tillsammans med Zantos kunna prestera bättre. Om drygt en vecka är det dags för SM som går av stapeln på Gotland.

Målet är att en dag vinna ett ännu större lopp. Men eftersom det här är en hobby, så är det allra viktigaste att vi i teamet har roligt längs vägen.

Powered by Labrador CMS