Titti Rodling, vd för branschorganisationen SLAO har alla anledning att se glad ut. Ny statistik visar att Sveriges skidanläggningar sålt många liftkort under pandemisäsongen 20/21.
Titti Rodling, vd för branschorganisationen SLAO har alla anledning att se glad ut. Ny statistik visar att Sveriges skidanläggningar sålt många liftkort under pandemisäsongen 20/21.

Försäljningen av liftkort ökade under pandemin

ÅRE (JT) Trots pandemi och restriktioner ökar Åre Skidanläggning, Skistar, sin försäljning av liftkort. Totalt såldes liftkort för 323,5 miljoner kronor under säsongen som gick, vilket är en ökning med drygt fem procent jämfört med säsongen före pandemin. Bokningsläget inför kommande vinter ser bra ut, enligt branschorganisationen SLAO.

Svenska skidanläggningar har klarat sig bra under pandemin. Många anläggningar har slagit försäljningsrekord av liftkort. Totalt sålde liftkort för 1,8 miljarder kronor under pandemisäsongen 20/21, enligt statistik från branschorganisationen SLAO.

– Vi är ödmjukt tacksamma för att vi under denna tuffa tid hade möjlighet att erbjuda en trygg aktivitet. Det är resultatet av ett omfattande arbete där många gemensamt gjort viktiga insatser, säger Titti Rodling, vd för SLAO, Svenska Skidanläggningars Organisation i ett pressmeddelande. Många hemmabackar rapporterar rekordsiffror och vittnar om ett ökat intresse från närområdena och främst från unga människor, uppger SLAO. Bland fjällområden som sticker ut finns Funäsfjälen med en ökning på 48 procent jämfört med föregående säsong. Skidanläggningarna fick lägga stora resurser på extra medarbetare och en omställning till digitala köp, allt för att anpassa verksamheten till gällande restriktioner. Men omställningen har gett klirr i kassan:

– Jag är otroligt stolt över det arbete som vi gjort tillsammans med en rad aktörer. Vi har i vinter erbjudit en trygg hälsoaktivitet och skapat arbetstillfällen runtom i Sverige. Bokningarna inför nästa säsong ser bra ut. Vi är redo att fortsätta bidra till omstarten av Sverige och för att få fler i rörelse - sommar som vinter, säger Titti Rodling.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS