LÄNET

162 miljoner kronor beviljat för klimatinvesteringar i länet

Jämtlands län har beviljats 162 miljoner kronor av Naturvårdverket och är därmed ett av de fyra län i landet som beviljats mest pengar per invånare av det statliga klimatinvesteringsstödet. Mest pengar hittills har Östersunds kommun fått till en rötgasanläggning, 124 miljoner.

Publicerad

Klimatinvesteringsstödet Klimatklivet är till för investeringar som minskar utsläppen av växthusgaser. Under 2021 satsar staten 1,9 miljarder av skattepengarna det här stödet, som redan har börjat betalas ut. En del av pengarna går till bostadsrättsföreningar och hyresbolag för installation av laddstolpar för elbilar och till omställning från fossilt till fossilfri uppvärmning. Allt för att minska klimatavtrycket.

– Det är mycket glädjande att se att länet står sig väl i jämförelsen. Det är ett bevis på att våra företag, föreningar och kommuner vill göra en omställning och ser möjligheterna med detta stöd, säger Jimmy Nilsson, miljömålssamordnare på Länsstyrelsen Jämtlands län.

Han berättar också att det kommit in nya ansökningar med innovativa idéer som till exempel har Östersunds flyg-förening ansökt om inköp av ett elflygplan.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS