Fängelse för dödsolyckan med ettårigt barn

LÄNET (JT) I december 2020 dog ett litet barn i en bilolycka när mamman körde rattfull. Nu har kvinnan fått sin dom i Tingsrätten.

Publicerad

Kvinnan som bor i Bergs kommun och är i 40-årsåldern gav sig i december 2020 ut på vägarna med sitt ettåriga barn i bilen. På E14 i höjd med Rossbolsbodarna i Östersunds kommun kraschade hon. Proven visade att kvinnan hade 1,47 promille alkohol i blodet och spår av narkotikaklassade preparat. Hennes ettåriga barn var troligtvis inte fastspänt i bilbarnstolen vid olyckstillfället.

Nu döms kvinnan till ett års fängelse för grovt vållande till annans död, olovlig körning och grovt rattfylleri. Kvinnan ska även betala 30 000 kronor i skadestånd till barnets pappa.

Försvarsadvokat Emma Cutting anser att tingsrätten gjort fel i sin bedömning. Hon menar att det inte är utrett vad som orsakat olyckan.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS