Personalen regionens största resurs

Det kan inte ha undgått någon som följt med i lokal media senaste tiden att allt inte står rätt till på Östersunds sjukhus. Omorganiseringar och förändrade avtal har gjort att personalen har börjat fly, de orkar inte längre jobba kvar och är trötta på att behöva slåss för sina arbetsvillkor och tala för döva öron.

Publicerad

Nu har även Anna Warg, kirurgens verksamhetschef, valt att säga upp sig. Läget börjar bli akut och nästan dagligen kan vi läsa insändare och debattinlägg från personalen på sjukhuset, särskilt kirurgavdelningen, om hur situationen börjar bli alldeles ohållbar.

Det blågröna styret i regionen föreslår nu att en genomlysning ska göras av område kirurgi. Man vill ta in externa granskare för att identifiera bland annat arbetsmiljöbrister men också för att se över exempelvis vårdintensitet och bemanning. Tanken är att motsvarande kompetensområden i en eller två andra regioner gör den här genomlysningen. Så klart kan en genomlysning och granskning vara bra, men det råder inte direkt brist på bevis på vad som är fel redan idag. Det är heller inte bara på område kirurgi som regionen har problem.

Istället för ännu en extern granskning borde de blågröna göra ett försök att lyssna på den berörda personalen. De är trots allt väldigt tydliga med vad som behövs för att, åtminstone hjälpligt, styra upp situationen. Det måste kännas enormt frustrerande för personalen inom område kirurgi att så tydligt kommunicera var problemen ligger bara för att mötas av ännu en extern genomlysning. Det är inte granskning som behövs nu, det är handling!

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS