Linda Näslund utvecklar individuella behandlingssätt

Både inom och utanför länsgränsen är Linda Näslund känd för sin djupa kunskap att behandla hundar med laser, men hennes nu tioåriga verksamhet innehåller så mycket mera än de behandlande ljusvågorna.

Publicerad

Förutom att ge laserbehandlingar, utför hon akupunktur enligt traditionell kinesisk medicin och kan ge massage.

– Varje gång jag ställs inför ett problem ser jag alltid till helheten. Men då hundar inte kan prata med ord får jag lägga ett slags pussel utifrån de svar jag får från hundägaren. Att läsa av hunden noga hör nog till det mest spännande pusslandet i arbetet, berättar Linda Näslund som förutom att hon är diplomerad hundmassör, akupunktör och innehar USA certifiering i att behandla hund, smådjur och människor med laser. Och dessutom flera svenska utbildningar i laser. Hon är även exteriördomare och har dömt på hundutställningar på fyra kontinenter.

– Min erfarenhet som domare gör att jag har en stor erfarenhet av hur olika hundar rör sig och det har jag dagligen nytta av när jag ska undersöka en hund som inte mår bra. Bland det första jag börjar med är att se hur den rör sig.

När Linda Näslund för många år sedan kom i kontakt med laser blev hon mycket intresserad och började läsa allt hon kom över i ämnet ljusvågor. Nästa steg blev att hon gick flera etablerade utbildningar. Som nyutexaminerad inriktade hon sig på att behandla hästar men gick så småningom över till att behandla hundar. Upprepande efterfrågan har senare lett till att hon även har utbildat sig till massör och laserterapeut även på humansidan. Idag har hon de bästa lasermaskinerna som finns på marknaden.

– Jag har ett bra samarbete med veterinärer och får ofta hundar på remiss från dem. Det finns aldrig någon prestige mellan oss. Ibland hittar jag något som en veterinär inte har hittat, eller så kan det vara tvärtom. Det viktigaste är hunden och att den blir frisk.

Under årens lopp har Linda Näslund haft både kurser och föreläsningar. Allra främst vill hon förmedla kunskaper hur olika skador kan förebyggas och vad man som hundägare kan göra för att förebygga skadorna. Under den här hösten har hon arbetat fram tre webbkurser vilka kommer att starta inom någon månad.

– Jag är en så kallad boxermänniska och är uppvuxen med hundrasen så de första kurserna vänder sig till boxerägare och tar upp olika saker som är typiska för rasen.

Blir responsen som Linda Näslund har tänkt sig kommer hon att utveckla webbkurserna till att alla hundägare kan delta oavsett vilken ras de har.

Thérèse Juel

Powered by Labrador CMS