Insändare: Istället för att göra om Offerdal till en vindkraftsindustri

För mindre än ett halvår sedan startades Destination Offerdal - ett projekt med syfte att utveckla turistnäringen i regionen och i synnerhet Offerdal genom satsningar på aktivitetsanläggningen Almåsa. Det går med stor framfart tack vare stort engagemang från projektgruppen, privata investerare samt att Krokoms kommun hittills har varit samarbetsvilliga och bemött oss med positivitet.

Publicerad

Vi ska vidareutveckla Offerdal med Sverigeledande arrangemang och aktiviteter för både världselit, ungdomar, motionärer och funktionsnedsatta. Vi ska skapa fler arbetstillfällen och vi ska utveckla näringslivet än mer i Offerdal. Vi jobbar fortsatt med att öppna skidanläggningen i Almåsa i november i år och chanserna att lyckas med detta ser goda ut, vilket kommer locka sverigeeliten i alpin skidåkning till Almåsa. Vidare har vi tilldelats möjligheten att arrangera paralympisk världscup i snowboard i januari 2021, detta som ett led mot målet om att arrangera VM i alpina paralympiska grenar år 2023.

Vår tro är stark på att Offerdal är framtidens bygd. Kaxås med omnejd har genom Projekt Kaxås framgångsrikt visat att det går att vända centraliseringstrenden och få fler människor att vilja bosätta sig på landsbygden. Offerdal har konkurrenskraftiga resurser för att locka människor som gillar friluftsliv och en aktiv fritid.

För att nämna ett axplock av resurserna har Almåsa vad många elitåkare refererar till som Sveriges bästa storslalombacke, på Hällberget avgörs Sveriges största motbackelopp Hällrace där många av de över 500 deltagarna refererar till utsikten som den vackraste de har upplevt samtidigt som Jänsmässholmen är en unik fjällby där intresse finns för att skapa en turistattraktion kring rennäring och samisk kultur. Offerdal är känt för sin orörda natur och milsvida utsikt. Vi har träffat flera av de människor som valt att byta livsstil och bosätta sig i Kaxås och när vi frågar dem vad som fick dem att välja Kaxås är svaret ofta ”för att det är så fin utsikt och så otroligt vacker natur här.”

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS