Olof Ekerlid, kanalchef och ansvarig utgivare P4 Jämtland.
Olof Ekerlid, kanalchef och ansvarig utgivare P4 Jämtland.

Debattinlägg från Olof Ekerlid, kanalchef P4 Jämtland

Den här veckan har P4 Jämtland sänt direkt från Svenstavik, Rödön, Bakvattnet och Järpen. Och det är bara tisdag eftermiddag när jag skriver det här. Förra veckan var vi på plats i bland annat Rönnöfors, Gimån, Hölje och Hackås. Och vi hade röster i radion från både Beirut och Rossön. Så låter det dag efter dag och vecka efter vecka på P4 Jämtland - vi är på plats i alla länets kommuner och vi har nyheter från alla länets kommuner.

Publicerad

"– vi är på plats i alla länets kommuner"

Alla som lyssnar på oss vet om detta. Och blir säkert lika förvånade som jag varje gång Ralph Rentzsch, chefredaktör för Jämtlands Tidning, påstår att hans veckotidning är den enda produkten i länet som satsar på lokal journalistik. Senast i ledare 6 augusti och 11 augusti där han skriver att tidningens lokalbevakning ska öka ännu mer, och att JT:s satsning på lokal journalistik är unik i den lokala medievärlden. Ett återkommande tema för Rentzsch, som inte blir mer sant för att han upprepar det ofta.

Jag uppskattar JT:s satsning på lokal journalistik, liksom jag uppskattar att även Östersunds-Posten och Länstidningen de senaste åren satsat mer på kommunerna utanför Östersund. Det är bara att hoppas att det är en långsiktig satsning även om den till viss del bygger på statligt stöd.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS