Laga vägen istället för att sänka hastigheten

Sveriges vägar håller på att vittra sönder. Trots att 8 av 10 transporter går på väg spricker våra vägar isär och blir allt farligare att köra på. Lösningen är inte att som Trafikverket gör, sänka tillåten hastighet, utan att öka kvaliteten på vägarna.

Publicerad

Miljöpartiet hävdar att det svenska vägnätet är färdigbyggt. Infrastrukturminister Thomas Eneroth väljer att lyfta fram de planer regeringen har för tågen som kanske gynnar vår infrastruktur om tio år.

Vi kristdemokrater ser att vägnätet och underhållet behöver förbättras och utvecklas nu.

På grund av de otillräckliga medel som anslagits tvingas Trafikverket göra snäva prioriteringar i sitt underhåll av vägarna. Konsekvensen blir att storstadsvägar med hög trafik, vägar som bildar sammanhängande stråk genom Sverige och vägar för arbetspendling och dagliga resor prioriteras. Samtidigt försämras tillståndet på lågtrafikerade vägar. Vi står då med ett tudelat vägnät med en polarisering mellan stad och landsbygd.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS