Tomas Rönning och Ingegerd Hobring framför det dignande bordet med stickat.
Tomas Rönning och Ingegerd Hobring framför det dignande bordet med stickat.

Kvinnor från Ragunda stickade till behövande vid kyrkans värmestuga

Det blev något av lilla julafton vid Svenska kyrkans värmestuga i Ragunda när den årliga leveransen av stickat anlände i förra veckan.

Publicerad

Det är i vanlig ordning som de sju idoga och duktiga kvinnorna i Hammarstrand som skänker sina alster från höstens sammankomster till behövande och hemlösa.

Tomas Rönning som arbetar vid värmestugan hade knappast ord för vad han tog emot den här dagen, 28 par strumpor, 21 mössor, 8 halsdukar och 9 par vantar bland annat. Dessutom fanns det byxor, skor och jackor som överlämnades.

–Det här är helt fantastiskt, det är som du säger lilla julafton för oss. Det är just sådana här saker som efterfrågas dagligen här hos oss, nu när det blir kallare och kallare framöver så är det just vantar, mössor och varma kläder, så det här är vi otroligt tacksamma för.

Hur många besökare har ni här på dagarna?

–Ja, nu har det ju minskat något i dessa pandemitider men vi ligger på ungefär 40 besökare om dagen. Här kan dom få lite fika, mat och chans att värma sig en stund och samtal om man behöver det. Men vi har ju pandemi och vi har våra restriktioner så vi kan max ta in sju personer åt gången vilket gör att man kanske måste vänta en stund utanför. Men gästerna brukar vara hjälpsamma och tänka sig för att man fikar undan och sedan tar en promenad så att fler kan få komma in, ja man hjälps åt helt enkelt.

Vi närmar oss julen hur blir den här vid värmestugan?

–Det är detsamma där, vi har inga julbord som är brukligt det här året, men vi kommer att servera julmat här flera dagar innan julafton. Alla helgdagar är ju stängda här, men vi kommer som sagt att bjuda på julmat under dagarna i julveckan och hoppas att det blir bra, berättar Tomas Rönning.

Det var femte året i rad som kvinnorna från Hammarstrand levererade sina klappar till behövande, Marie Louise Karström, Britt Marie Näsman, Anita Nikolausson, Louise Aurstad, Barbro Melin, Barbro Ledin och Ingegerd Hobring heter kvinnorna bakom verken.

Powered by Labrador CMS