Det bästa med arbetet, menar Helena Lassen och Sara Eriksson, är få ta del av när kvinnor hittar tillbaka till livet. Foto: Segen Meles

Ständigt behov av Kvinnojouren i länet

LÄNET (JT) Kvinnojouren i Jämtland är en lågtröskelverksamhet. I sommaren kommer den att med sin minibuss besöka flera kommuner i länet. När de tidigare gjorde liknande resor, märkte de att samtalen till dem ökade.

Publicerad

I fjol firade Kvinnojouren i Jämtlands län 40-årsjubileum. Under samma jubileumsår, 2022, sammanställde BRÅ statistik kring våld i nära relationer. På deras hemsida skriver de bland annat att av de anmälda misshandelsbrotten mot vuxna kvinnor 2022 begick 80 procent av fallen av en bekant person.

Behövs Kvinnojouren i Östersund?

–De myndigheter som finns räcker inte till. Då skulle vi inte ha det inflödet som vi har nu. Vi är en lågtröskelverksamhet, det vill säga vi har inga direkta mallar att följa så det blir lättare att ta kontakt med oss. Genom att en kvinna tar kontakt med oss kan vi fungera som en brygga mellan olika myndigheter. Skulle inte vi finnas hade nog färre sökt sig bort från våldet hemma, säger Sara Eriksson som arbetar på Kvinnojouren.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Digital 1 månad

65 kr

Köp nu

Digitalt 24 timmar

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS