TV: Tingsfest på Tingshuset

ÖSTERSUND(JT) Gamla Tingshuset har inte sett en så aktiv helg på många år som man hade under helgen. Mötesplats för Ung Kultur tillsammans med Gamla Tingshuset arrangerade Tingsfest, en festival som samlade femton band, trettio konstnärer, några kulturföreningar och en stor skara besökare.

Publicerad Senast uppdaterad

Solen sken på de femtiotal personer som hänger runt, käkar hamburgare, spelar musik och letar kläder från Jamtlanta Secondhand på Gamla Tingshusets innergård. Insidan huserar ett stort gäng konstnärer i olika rum som ställer ut tavlor, skulpturer och annat.

– Jag tänker att det finns väldigt många unga överallt som är kreativa och skapar hemma, och har hittat hit för att vi driver en mötesplats, säger Sara Norling som är projektledare för Mötesplats för Ung Kultur. 

Tolv av banden som spelar under helgen är lokala, övriga tre, Omaka, Trawesties och Björnarna, kommer från Umeå, Luleå och Uppsala. Ingen tar något betalt på Tingsfest, med undantag för hjälp med boende, de spelar av kärlek till scenen och kulturen i stället, och på varenda spelning är publiksiffran stor. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS