Ung Reporter

Jakob Mattsson från Östersunds brädklubb är en av arrangörerna.

Östersunds brädklubb ordnade designhäng i Surfbukten

ÖSTERSUND (JT) Östersunds brädklubb vill så klart ha fräscha designs på sina brädor som används av de skejtare som hänger på Bangårdsgatan. Därför arrangerade två av medlemmarna, Viktor Johansson och Jakob Mattsson ett häng i Surfbukten för design av skateboards och prova på DJ tisdag 26 juli.

Publicerad Senast uppdaterad

Trots det lite halvdåliga vädret uppskattar Viktor Johansson att cirka 30-40 personer dök upp.

–Idén kom väl upp när jag och Jakob började snacka och tyckte att det vore roligt att göra något sådant här samarbete med Östersunds Brädklubb, en förening i vilken de båda är medlemmar.

Under tisdagen kunde de som var i surfbukten prova på DJ med Jakob.

Vid ett bord i Surfbukten sitter ett gäng unga och målar på både sina egna medtagna skateboards och på Östersunds brädklubbs egna. Samtidigt spelar Jakob Mattsson, som är professionell DJ under namnet DJ Madz musik en bit bort.

–Här är det mycket sprayburkar och olika pennor som jag tänker att barnen tycker om att måla med. Det blir väldigt enkelt att få till så att de tycker det är coolt och få till olika fadear, säger Viktor Johansson.

Viktor Johansson är konstnär och medlem i Östersunds brädklubb.

–Vi riktar oss mest mot den yngre generationen för att visa att det finns saker att göra i Östersund, säger Jakob Mattsson.

Östersunds brädklubb är en förening som har ökat mycket i medlemmar under de senaste åren. Detta på grund av lokalen vid Bangårdsgatan som blivit ett populärt ställe att vara på för skejtare runt om i Östersund och närområdet. Där finns ramper, en bowl och en del andra konstruktioner för skejtare.

Viktor uppskattar att cirka 30 till 40 personer dök upp.

Viktor och Jakob är båda relativt etablerade inom sina konstformer. Viktor Johansson har konst som syns runt om i Östersund. En del muralmålningar bland annat. Jakob Mattsson är förutom DJ modedesigner och jobbar med kläder med en lokal touch. Det perfekta paret för ett sådant här projekt.

–Vi är inriktade mycket mot subkultur som skateboard, graffiti och hip-hop musik.

Det är östersunds brädklubb som har gått in med färg och brädor för människor att vara kreativa med.

Detta kan vara det enda samarbete dom gör tillsammans med Östersunds brädklubb för i år, Men de tror båda två att klubben kommer göra en del evenemang för unga senare under 2022.

Killarnas vilja med projekt som dessa är att skina lite ljus på sina respektive subkulturer, som hip-hop och grafittikonst bland annat.

Se videoreportage på Jämtlands tidnings hemsida och Instagramkonto.

Powered by Labrador CMS