Projektgruppen för Åre kulturarena har tagit fram ett spektakulärt förslag med ett flytande kulturhus på Åresjön som går under namnet Lyktan på Åresjön. Arkitekten bakom förslaget är Bertil Harström känd för hotellrummen i trädtopparna och Arctik Bath i Harads. Illustration: Åre Kulturarena, Bertil Harström, Arvid Oxelhöjd, Per Eriksson

Ett flytande kulturhus föreslås på Åresjön

ÅRE (JT) Åre kulturarena bestående av Åre by och turistförening och Studion Åre har tagit fram ett förslag på ett spektakulärt flytande kulturhus som är tänkt att ligga i Åresjön. Bakom ritningarna av det nya kulturhuset står arkitekten Bertil Harström som är känd för hotellet i trädtopparna Tree Hotel och Arctic Bath i Harads.

– Vi har presenterat förslaget för kommunens utvecklingsutskott. Det här är en vision och idé som en styrgrupp i Åre kulturarena tagit fram, berättar Anna Nilsson, Studion Åre som ingått i projektgruppen.

På tisdagen presenterades förslaget till det nya kulturhuset på en presskonferens i Åre. Arbetet med att ta fram ritningar för ett nytt kulturhus har pågått i flera år.

– Från början var inriktningen ett museum men under arbetets gång har det utvecklats till att också bli en mötesplats och kulturarena, säger Anna Nilsson. Hittills har arbetet varit ideellt och nu går projektet in i en ny fas för att hitta finansieringsformen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS