Wannisa visar en nybakad smörgåstårta som hon bjöd på.
Wannisa visar en nybakad smörgåstårta som hon bjöd på.

Wannisa i Krokvåg gör bästa smörgåstårtorna

Det finns många unga tjejer som mer eller mindre kan trolla med sina händer och bland annat göra fantastiska bakverk. En tjej som heter Wannisa Sribunrueang är utbildad kock och endast 23 år, bor sedan drygt ett år tillbaka i Krokvåg i östra Jämtland, och gör underbara smörgåstårtor.

Publicerad

Wannisa berättar att hon är självlärd vad gäller att göra smörgåstårtor och det var till lilla dotterns dop för drygt ett år sedan som hon gjorde två tårtor som slog väl ut. En med skaldjur och en med skinka som gästerna tyckte mycket om så på den vägen är det nu och det kommer beställningar med jämna mellanrum, berättar Wannisa.

Wannisa berättar vidare att hon kom till Sverige från Thailand när hon var 7 år, flyttade till Offerdal där hon är uppväxt och bodde till för något år sedan tills hon flyttade mot Östersund och sedan vidare till Krokvåg där paret nu bott i drygt ett år och stortrivs.

-Egentligen är jag ju kock och vill helst jobba med det, men i dessa coronatider är det svårt att få tag i ett fast kock-jobb och då passar det ju att jag kan odla min hobby och baka smörgåstårtor. Det har blivit några beställningar till dop, födelsedagskalas och så vidare, och kanske det blir mer av det framöver menar Wannisa.

Wannisa har haft funderingar att starta upp eget i huset där hon bor men gruvar sig för hur det ska tas emot av kunder, om det ska duga? Men efter att JT:s reporter har fått provsmaka så intygar vi att det var en mycket god och vacker tårta som hon bjöd på, så det sitter enbart i självförtroendet hos henne.

Powered by Labrador CMS