KROKOM

Rektors dotter fick flera anställningsavtal av mamma

KAXÅS (JT) Förra veckans artikel om rektorn som gav sin dotter ett jobb som lärare trots att hon saknar behörighet, väckte diskussioner och uppgifterna ifrågasattes. Jämtlands Tidning kan nu avslöja att rektorn gett sin dotter flera fördelar i samband med anställningen.

Publicerad Senast uppdaterad

I april 2020 skrev Krokoms kommuns verksamhetschef Angelica Faktus och den då 20-åriga dottern på ett anställningsavtal om intermittent anställning på timmar.

Hon fick titeln vikarierande fritidspedagog och 22 000 kronor i lön i månaden. Arbetsuppgifterna bestod i att ”undervisa och organisera fritidsaktiviteter.” Några månader senare, i augusti skrev rektorn och dottern ett anställningsavtal för visstidsanställning på heltid. Dottern fick nu titeln vikarierande lärare och lönen höjdes till 23 000 kronor per månad.

I december 2020 skrev rektorn och dottern på två olika anställningsavtal med samma information. Det gjorde även rektorns närmaste rektorskollega Sofia Ring i april 2021. Ring hade då blivit tillförordnad rektor för Kaxås skola.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS