Björn Hammarberg (M) är kommunalråd i Krokoms kommun.
Björn Hammarberg (M) är kommunalråd i Krokoms kommun.

Viktiga vindkraftsärenden på KS i Krokom

KROKOM (JT) På kommunstyrelsens möte på onsdagen, stod bland annat vindkraftsrevideringen i översiktsplanen på agendan. Kommunens planarkitekt Simon Östberg redogjorde för vad som hänt. Eller kanske inte hänt, för det visade sig inte skett några riktiga steg framåt. Olika orsaker till det nämndes.

Publicerad

Östberg menade att kommunen har större och bredare saker att syssla med än bara vindkraft, även om han poängterade att han hade full förståelse för att frågan engagerar medborgarna. Han menade att kommunen inte kommer någon vart eftersom, som han sa: ”allt hänger på mig”.

Han jobbar i dagsläget mycket med planerna på den nya förskolan. Kommundirektör Jonas Törngren ska därför återkomma med en plan på hur arbetet med revideringen ska gå till. Där ingår vem som ska ansvara och hur mycket revideringen kommer att kosta.

Kommunstyrelsens ordförande Karin Jonsson (C) menade däremot att förseningen berodde på man behövt invänta vad Förvaltningsrätten sa. Det var Björn Hammarberg (M) som begärt laglighetsprövning av beslutet i kommunfullmäktige den 16 juni i år, om en revidering av det tematiska tillägget för vindkraft i kommunens översiktsplan.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS