Carl Oscar Franzon är moderat politiker i Krokoms kommun.
Carl Oscar Franzon är moderat politiker i Krokoms kommun.

Nu kräver M kommunalt veto om vindkraften i Krokom

KROKOM (JT) Moderaterna i Krokom vill nu att kommunstyrelsen beslutar att använda det kommunala vetot för att avstyrka all vindkraft i kommunen. De har lämnat in ett initiativärende om detta, inför kommunstyrelsen som äger rum den 26 januari. Att Krokom är ett samiskt förvaltningsområde ser de som det starkaste skälet till ett nej.

Publicerad

Ett veto gäller även för tidigare tillstyrkta ansökningar där förutsättningarna ändrats, enligt prejudicerande dom i Mark och miljööverdomstolen. Så Moderaterna vill även att kommunstyrelsen beslutar att använda det kommunala vetot även för dessa. Vidare att kommunfullmäktige att den 3 mars fastställer kommunstyrelsens beslut om veto och rödmarkering av kommunen samt att kommunfullmäktige att ändrar beslut om vindbruksplan och justerar

tillhörande budget. Carl-Oscar Franzon är moderat politiker och ersättare i kommunstyrelsen. Han ger en kommentar: –Vi lägger detta initiativärende på grund av att vi vill stoppa all vindkraft i Krokoms kommun. Detta är dels för att vi ser att detta inte kommer kommunen till gagn att dessa verk sätts upp. Men först och främst att vi är ett samiskt förvaltningsområde där vindkraft inte hör hemma, vi har samiska betesmarker och flyttleder som går igenom hela kommunen som vi ska värna och bevara. Och bland annat också för att kommuninnevånarna får svar hur det ser ut med eventuell kommande vindkraft.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS