Vandringar till vilda blommor

KROKOM (JT) I söndags var det ”De vilda blommornas dag”. Jämtlands botaniska sällskap anordnade inte mindre än tre vandringar i Krokom.

En vandring gick i Acksjöns naturreservat på Rödön: längst stigar och öppen kalkbleke samt till Storsjöns strand. Under blomstervandringen till Rödeberget i Röde, Alsen tittade man på några av de många speciella växter och lavar som växer i och nedanför branten. Den tredje och sista vandringen gick i Aspåsnäset i guckuskomarker. Totalt kom 54 tappra floraintresserade personer trots mulet och grått väder. Jämtland som är rikt på orkidéer, kunde bjuda besökarna på detta. Ja, i Jämtland finns faktiskt Europas flesta guckuskor, som oftast växer i rika myrkanter.

Men även andra växter kunde naturligtvis ses, varav många rara arter, både ovanliga, rödlistade och fridlysta. ”De vilda blommornas dag” firas över hela Norden och fyller 20 år i år.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS