Högtidsdagen hölls i Föllinge kyrka, där många ukrainare och svenskar samlades för att sjunga ukrainska sånger och äta god mat
Högtidsdagen hölls i Föllinge kyrka, där många ukrainare och svenskar samlades för att sjunga ukrainska sånger och äta god mat

Ukrainas självständighetsdag firades i Föllinge

FÖLLINGE (JT) I onsdags var det exakt sex månader sedan Ryssland inledde sin invasion i Ukraina – och det var också Ukrainas självständighetsdag. Dagens högtid hölls i Föllinge kyrka, där många ukrainare och svenskar samlades för att bland annat sjunga ukrainska sånger, äta god mat och umgås med varandra.

Publicerad

Onsdagskvällen inleddes med en konsert. Taisiya Korytska spelade piano och sjöng den ukrainsk nationalsången tillsammans med vänner. Hon är en av de ukrainska flyktingar som kom till Föllinge i början av juli.

Taisiya var musiklärare i Ukraina och konserter har alltid varit en del av hennes liv. Ingrid Olsson från Röda Korset som är en av arrangörerna berättar att det är Taisiya som kommit med alla initiativ till konserten:

– Hon är så aktiv och det är faktiskt hon som fick idén att fira Ukrainas självständighetsdag med kvällskonsert, säger Ingrid.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS