TV: Vill skapa njutning och glädje på hållbart vis
ÅS (JT) I veckan besökte kände bagaren Sébastien Boudet Eldrimner i Ås. Målet var att baka semlor och undervisa i brödbak med kulturspannmål. Något som blivit en passion såväl som ett högre syfte i livet för den karismatiske fransmannen.
– Det är kul att göra goda grejer men om råvarorna inte producerats på ett schysst sätt är det ganska meningslöst för mig, säger han.
Kulturspannmål har blivit ett hett ämne i mathantverkskretsar och är egentligen något som självklart som en äldre sorts spannmål som inte är förädlad för att producera maximalt och för att odlas med hjälpmedel som konstgödsel och besprutning. Det sägs att kulturspannmål ger mer näring och är mer motståndskraftigt mot sjukdomar än förädlat spannmål. För Sebastian är det viktigt att bakningen är så hållbar som möjligt.
Digitalt 24 timmar
15 kr
Köp nu