TV: Vill skapa njutning och glädje på hållbart vis

ÅS (JT) I veckan besökte kände bagaren Sébastien Boudet Eldrimner i Ås. Målet var att baka semlor och undervisa i brödbak med kulturspannmål. Något som blivit en passion såväl som ett högre syfte i livet för den karismatiske fransmannen.

Publicerad Senast uppdaterad

– Det är kul att göra goda grejer men om råvarorna inte producerats på ett schysst sätt är det ganska meningslöst för mig, säger han.

Kulturspannmål har blivit ett hett ämne i mathantverkskretsar och är egentligen något som självklart som en äldre sorts spannmål som inte är förädlad för att producera maximalt och för att odlas med hjälpmedel som konstgödsel och besprutning. Det sägs att kulturspannmål ger mer näring och är mer motståndskraftigt mot sjukdomar än förädlat spannmål. För Sebastian är det viktigt att bakningen är så hållbar som möjligt. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Digital 1 månad

65 kr

Köp nu

Digitalt 24 timmar

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS