Karin Jonsson (C), kommunstyrelsens ordförande i Krokom Funderar över vilka man kan samarbeta med efter det dåliga val man gjorde.
Karin Jonsson (C), kommunstyrelsens ordförande i Krokom Funderar över vilka man kan samarbeta med efter det dåliga val man gjorde.

Trots centerförlust oförändrat styre i Krokom?

KROKOM(JT) C tappade i kommunen, M och SD går framåt

Publicerad

Den senaste mandatperioden har Krokoms kommun styrts av Centerpartiet tillsammans med samverkanspartierna KD, M och MP. Centerpartiet i Krokoms kommun backar nu med 5,5 procent i det preliminära valresultatet och det är oklart läge inför de kommande fyra åren.

–– Vi måste fundera för varför vi backar i kommunen men jag tänker att det är rikstrenden. Krokoms kommun går ju väldigt bra. Nu funderar vi på framtiden vilka vi vill spela ihop med då, säger Karin Jonsson (C), kommunstyrelsens ordförande i Krokom

De partier som ökar mest i Krokoms kommun är Moderaterna med 2,7 procent och Sverigedemokraterna med 3,2 procent. Socialdemokraterna är fortsatt största parti. När valresultatet är helt klart börjar en diskussion med övriga partier.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS