Sista övningen innan konserten på lördag. Körledarna Brent Johnson och Elisabeth Claesson Trång står längst fram till höger.
Sista övningen innan konserten på lördag. Körledarna Brent Johnson och Elisabeth Claesson Trång står längst fram till höger.

Stor konsert i Alsen och på Rödön

RÖDÖN (JT) Rödökören och Alsen-Offerdals kyrkokör framför nu ett av Sveriges mest älskade verk: ”Förklädd Gud” av Lars-Erik Larsson. Det sker i Alsens kyrka på lördag och i Rödöns kyrka på söndag, med fri entré.

Publicerad Senast uppdaterad

Jämtlands Tidning kikade in under den sista repetitionen, som ägde rum i Rödöns ståtliga kyrka. De två körledarna Brent Johnson (som leder Alsen- Offerdals kyrkokör) och Elisabeth Claesson Trång (Rödökören) var glada:
Ja, det är ett sådant vackert verk som kan tolkas på många olika sätt, sa Brent som även kommer att vara en av solisterna.

Den andra solisten är Anna Hanning. Hon är frilansande konsert- och operasångerska, uppväxt i Fåker.

Elisabeth berättar att de båda körerna tidigare samarbetat, senast 2019 med verket ”Requiem” av John Rutter. Hon säger också:
Förklädd Gud framfördes första gången 1940, mitt under andra världskriget. Det passar verkligen i den osäkra tid som är idag också. Det är en lyrisk svit med underbara texter av Hjalmar Gullberg, som både reciteras och sjungs.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS