Snurriga vindaffärer i Krokoms kommun

Åflobon Per-Lennart Perssons planer för industriell vindkraft i Offerdal, tar nya vändningar. Krokoms kommun har hemlighållit planer på att ingå nytt avtal med Åflobon om att arrendera ut kommunalmark för vindkraft, detta utan offentlig upphandling. Det tidigare avtalet som ingicks för sex år sedan anmäldes till Förvaltningsrätten.

Publicerad

Krokoms kommun kan inte ge några klara besked på hur långt tjänstemännen kommit i förhandlingarna med ett nytt avtal med Per-Lennart Persson och hans bolag Afloardal Energi. Förhandlingarna gäller kommunens mark 1:27 i Alsen för upplåtelse åt Per-Lennart Persson att exploatera för vindkraft. Endast Affloardal Energi AB har blivit tillfrågad. Ärendet hanteras av Tomas Nilsson, fastighetschef på kommunen som inte gått att nå för ett besked. Inte heller samhällsbyggnadschefen Ulla Schill vill uttala sig hur långt kommunen är i processen att upplåta kommunal mark utan upphandling åt Afloardal Energi för en vindkraftsutbyggnad.

Men hon säger att frågan varit uppe i samhällsbyggnadsnämndens presidium och att en jurist är inkopplad för att göra ett nytt kontrakt med Affloardal Energi och Per-Lennart Persson.

Enligt Daniel Gustafsson ansvarig för landbaserad vindkraft på Vattenfall, ska kommunen ha fått ett markavtal för vindkraft på den kommunala marken. Men något sådant avtal har inte kommunen fått.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS