Det glada gänget bakom farsen ”Alla kort på bordet”.
Det glada gänget bakom farsen ”Alla kort på bordet”.

Snart premiär för nya Botvid-farsen

FÖLLINGE (JT) I två år har ”Botvidgänget” i Föllinge legat i träda på grund av pandemin. Nu har de vaknat till liv igen och på Tunbacken i Föllinge övas det för fullt inför premiären på midsommardagen av föreställningen ”Alla kort på bordet”.

Publicerad Senast uppdaterad

På självaste pingstaftonen är Mats Hurtig, Jan Sundberg, Stina Sundberg, Kicki Korths-Aspegren, Malin Nilsdotter Nyström och Henric Hallberg Föllinge Hembygdsgård, Tunbacken för att dra i gång dagens repetition av föreställningen ”Alla kort på bordet”. Det är tre veckor kvar till premiären men man har redan varit i gång ett tag.

– Vi började träna på fettisdagen i mars. Sen har vi träffats en gång i veckan och nu sedan tre veckor tillbaka är viTunbacken och övar, berättar Mats Hurtig.Pandemin gjorde att ”Alla kort på bordet” fick sättas på paus i två år. När restriktionerna nu är borta kunde man satsa fullt ut. Denna sommar skulle de äntligen träffa publiken igen och publiken har också längtat till att få åka till Föllinge och skratta.
– De sju första förställningarna är slutsålda. Vi har släppt 16 förställningar och vi har bara några hundra biljetter osålda. Det ser jättebra ut, säger Mats.

Ny i ”Botvidgänget” i år är Henric Hallberg. Att som ny medlem komma in i ett väl hopsvetsat gäng kan ibland vara svårt, men inte för Henric.
– Jag blev mottagen med öppna armar. Det är en grupp som man snabbt smälter in i. Fantastiskt trevligt, berättar Henric som spelar prästen i föreställningen.De kallar genren för ”Buskisfars” Har man sett de tidigare föreställningarna så känner man snabbt igen sig år årets upplaga. Jan Sundberg är den som håller i pennan. Detta är den sjunde i ordningen, som han är upphovsman av.
Vad får man
uppleva i årets fars?

– Rudolf (spelad av Mats Hurtig) har satt sig en djävulsk knipa som han aldrig har gjort förut och tar till drastiska metoder för att komma ur knipan. Som vanligt tar han drängen Axel (spelad av Jan Sundberg) till hjälp. Men inser att han nog behöver någon fler som kan hjälpa honom ta sig ur detta och allt för att undvika att hans hustru (spelad av Malin Nilsdotter Nyström) får vetskap om hans bravader, berättar Jan inlevelsefullt medan resten av gänget skrattar gott.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS