Ronny Karlsson, SD.
Ronny Karlsson, SD.

SD i Krokom vill skänka bort 1200 kronor – till varje kommunmedborgare

KROKOM (JT) SD vill ta en del av Krokoms kommuns förväntade plusresultat och skänka pengarna direkt till medborgarna. Detta i form av ett presentkort på 1200 kronor.

Publicerad

Det framgår av en motion som partiet har skickat in. Prognosen för 2022 år att Krokoms kommun gör ett plusresultat på 52 miljoner kronor. Ronny Karlsson anser att det är för mycket. – Vi ska inte ta ut så mycket skatt av invånarna. Det här bottnar i att SKR hade räknat alldeles felaktigt på vårt skatteunderlag så att kommunen fick 23 miljoner extra. Det är pengar vi inte ska ha, säger han.

Ronny Karlsson och Sverigedemokraternas förslag är att 1200 kronor skänks bort i form av ett presentkort till alla som är folkbokförda i Krokoms kommun – gammal som ung. Nu hoppas han att motionen får gehör hos de andra partierna.

– Det här gäller även barn så är det en barnfamilj med två eller tre barn så blir det ju en del pengar. Jag hoppas alla partier förstår att läget är allvarligt. Vi har höga matpriser, dyrt drivmedel och räntor som sticker i väg. Det här blir ju också ett stöd för företagen i kommunen, säger han.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS